Inspiratie

Filmpjes

 

Jon Kabat Zinn: What is mindfulness?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jon Kabat-Zinn: The stars of our own movie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The meaning of life explained by 3d graders

Over mindfulness is en wordt veel gezegd en geschreven. Op deze pagina vind je regelmatig nieuwe tips en links naar filmpjes, artikelen en boeken.

 

Lezen

• ‘Mindfulness. In de maalstroom van je leven’ van Edel Maex is een toegankelijk boek over mindfulness. Je kunt het lezen als eerste kennismaking of het gebruiken als ondersteuning bij het oefenen.

 

In 'Waar je ook gaat, daar ben je’  beschrijft mindfulnessgrondlegger Jon Kabat-Zinn hoe aandacht deel kan uitmaken van ons dagelijks leven. Niet door jezelf een bepaalde methode op te leggen, maar door ontspannen en aandachtig aanwezig te zijn. In stilte, én wanneer je het fornuis schoonmaakt.

 

• ‘Ruimte maken’ van Thich Nhat Hanh “geeft je het gevoel dat je op retraite bent in je eigen huis”. Er staan praktische tips in om thuis te oefenen en om voor jezelf een plek te creëren om stil te zijn.

 

• ‘Met kinderen groeien. Over aandacht in opvoeding en gezin’ is een must read voor wie bezig is met mindfulness en (jonge) kinderen heeft. Het is een eerlijk boek over de pieken en dalen van het ouderschap en wat mindfulness daarin kan betekenen.

 

 • ‘Hand wash cold’ van Karen Maezen Miller is mijn persoonlijke favoriet. Op de achterflap staat: “Hand wash cold is ‘Eat Pray Love’ without all the scurrying from something. This book reminds us of the precious lives we’ve already been given and whispers, ‘Quit looking for someplace else’.”