Trainer

Ik ben Marloes Telle (Den Haag, 1977). Mijn drive is om mensen via mindfulnesstrainingen te begeleiden bij het vinden van hun eigen pad. Ik geloof erin dat mensen gelukkig worden als ze keuzes maken vanuit vrijheid en kracht, in plaats vanuit (maatschappelijke) verwachtingen en verplichtingen.

 

 

Opleiding

Als mindfulnesstrainer ben ik opgeleid door het Instituut voor Mindfulness (IVM) en sta ik geregistreerd bij de beroepsvereniging voor mindfulnessbased trainers in Nederland en Vlaanderen (VMBN). Het IvM begon als eerste in Nederland met de opleiding tot trainer in MBSR en MBCT, na afstemming met Jon Kabat-Zinn en Saki Santorelli.

Sinds 1998 beoefen ik yoga en sinds 2011 mindfulnessmeditatie. In 2013 is daar ook Zen bijgekomen, ik beoefen regelmatig bij de Zen Heart sangha in Den Haag. Jaarlijks volg ik een meditatieretraite, onder anderen bij Frits Koster. Bij Edel Maex volgde ik supervisie. Daarnaast volg ik intervisie en blijf ik op de hoogte van publicaties en ontwikkelingen rondom mindfulness.

 

Achtergrond

De afgelopen jaren heb ik meerdere trainingen gevolgd op het gebied van systemisch werk (familie- en organisatieopstellingen) en over het gebruik van verhalen en metaforen in coaching en advies, onder meer bij Phoenix Opleidingen in Utrecht.

In 2001 heb ik mijn studie Literatuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht afgerond. Naast het geven van mindfulnesstrainingen en workshops, werk ik ook als speechschrijver.

 

Heel de adem

In alle mindfulnessoefeningen gebruiken we de adem als anker. We hebben onze aandacht bij de hele adem – in en uit, van moment tot moment. En aandacht voor de adem is helend. Vandaar.

 

Mindfulness & Marloes

Als kind kon ik over van alles piekeren. Over een aardbeving die de huizen van duizenden mensen had verwoest. Of over iets dat die dag op school gebeurd was. Toen ik ouder werd, een baan kreeg en moeder werd, piekerde ik verder. Over of ik ‘het’ wel goed deed en over alles wat er mis kon gaan. En bij alles legde ik de lat (te) hoog.

 

Door mindfulness leerde ik dat gedachten ‘maar’ gedachten zijn – en niet per se de waarheid. Dat mijn lichaam een prachtige ‘thermometer’ is die aangeeft hoe ik me werkelijk voel. En dat emoties overweldigend kunnen zijn, maar altijd weer voorbijgaan. Door op een milde manier aandacht te geven aan wat ik ervaar, ben ik aardiger voor mezelf. En daarmee voor anderen. Niet perfect. Maar wel milder, kalmer en meer open.

 

Leven in aandacht maakt dat ik me diep verbonden voel met het leven zelf. Dat voelt zo rijk, dat ik mindfulness ook graag anderen aan wil reiken.

 

 

Everything is rising up to meet us.

Don’t turn your back.

Be here, even when it aches.

Acknowledge what has been given.